Posted by: uranium213 | Friday, 4 September, 2009

Pluralisme di Malaysia semakin HAMPIR???

Merujuk Sinar Harian hari Selasa (1 Sept. 2009) baru-baru ini, Setiausaha Organisasi DAP, Teresa Kok menyarankan agar Kerajaan Pusat menghapuskan ruangan bangsa dan agama dalam semua borang di negara ini sejajar dengan konsep 1Malaysia yang dilaungkan oleh Perdana Menteri. “Kalau kita lihat negara maju yang lain, mereka tidak meletakkan ruangan bangsa dan agama tetapi hanya ruangan warganegara sahaja”ujar beliau.

ABABIL melihat perkara ini amat bahaya dan serius dalam usaha mem’pluralisme’kan agama-agama di Malaysia khususnya ISLAM. Jika dilaksanakan, kesannya mampu membawa perubahan yang besar kepada Malaysia yang menjadikan Islam sebagai agama rasmi negara (the Law of Land) seperti dalam perlembagaan. Kelihatan puak-puak kafir (baca: DAP) semakin menjadi-jadi sama ada secara senyap mahupun terang dalam usaha mereka menghentam serta menghapuskan Islam di Malaysia.Walaupun ini hanya saranan, namun umat Islam harus peka terhadap strategi golongan yang berkiblatkan sekularisme ini.

Firman ALLAH dalam surah Al-Baqarah ayat 120 :

Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak sekali-kali akan bersetuju atau suka kepadamu (Wahai Muhammad) sehingga Engkau menurut agama mereka (yang telah terpesong itu).

Saranan ini perlu dibantah segera oleh semua umat Islam agar kedudukan Islam dapat dibela dan tidak dipermain-mainkan lagi oleh pihak kafir. Ayuh umat Islam seluruhnya membantah cadangan ini. ABABIL menyeru NGO-NGO Islam lain, parti politik (PAS) dan seluruh umat Islam bersatu membantah saranan ‘kuffar’ ini. Teringat kata-kata Pak Natsir, “Sudah sempurna perpecahan kami di Indonesia” dan menyambung lagi, “Malaysia adalah benteng terakhir di rantau serumpun dan seagama ini”.


Responses

  1. Mana yang kata nak ‘berdakwah kpd DAP’ terutama org2 dalam PAS…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: